Domaine Ollier Taillefer Allegro Blanc Faugères Bio 2017

Een prachtige en zuivere witte wijn van Rolle en Roussanne druiven met in de neus, honing, perzik en veel rijp zacht fruit. De volle smaak is zacht, breed en volumineus zonder "overdone" te zijn. Een voor Zuid-Frankrijk slanke wijn met hoge mineraliteit. In de lange afdronk een ligt bittertje dat de wijn juist zo karaktervol maakt.

Meer details

Waarschuwing: laatste item(s) op voorraad!

€ 17,95 incl. btw

Datasheet

DruivensoortRolle, Roussanne
Alcohol percentage14%
Oogstjaar2017
AfdichtingKurk

Meer informatie

Na de oogst worden de druiven van Rolle (ook wel bekend als Vermentino) en Roussanne met de hand geselecteerd ( table de tris) en op de most wordt 1 dag op 5 graden een onttroebeling toegepast. dat verhoogt de rijkdom, de fruitintensiteit maar men riskeert bovendien onzuiverheden in de most. Die onzuiverheden zijn zeker niet te achterhalen in deze prachtige, zuivere witte wijn.

De leisteen bodem (schistes) is afkomstig van de bergketen, ten groote van de Himalaya, die zo'n 300 miljoen jaar geleden dwars door Europa liep. Verschuivingen van de aardkorst vormden nieuwe gebergten en nieuwe stukken land. Door de enorme druk van de verschuiving werd de bodem in elkaar geperst waardoor er diverse lagen van hard gesteente ( leisteen) ontstonden.