Een mooie glanzende wijn, helder en wat strogeel van kleur. Een...
Strogele wijn met aroma's van bloemen, geel fruit, acaciahoning en...
De krachtpatser van deze Reserva serie. Door het contact met eikenhout...
In deze Reserva vormen de body door het houtgebruik en de rijpheid van...
Een briljant donker rode port met verfijnde aroma's van donkere pruimen...
Zachte Crémant de Bourgogne met een verfrissende afdronk van groene...
Een sappige, fruitige wijn die gemaakt is van Vermentino druiven, die...
Subcategorieën
Dieu Donné Vineyards ligt hoog tegen de steile zuid-west helling van de Franschhoek vallei. De sterke afkoeling in de nacht zorgt voor een langzame rijping van de druiven. Dankzij de unieke bodem van verweerd graniet met een rotsachtige bovengrond, genaamd 'Greywack' laten de wijnstokken geen overmatige kracht zien. Deze speciale gronden worden niet besproeid, waarbij de smaken en karakters van het terroir in de druiven worden geconcentreerd. Deze uitzonderlijke omstandigheden geven de druiven hun bijzondere karakter.
Dieu Donné's wijnmaker, Stephan du Toit, is een van de weinige Zuid-Afrikaanse wijnmakers met het onderscheid dat ze een Cape Wine Master zijn.
Het uitzicht vanuit Dieu Donné is bekend onder degenen die de beroemde bezienswaardigheden van Franschhoek willen identificeren, de zonsondergang over het Simons gebergte bekijken of gewoon genieten van een glas wijn op deze schilderachtige plek.
Meer over Dieu Donné
Oak Valley Estate is een familiebedrijf gelegen op de noordelijke kant van de Elgin Berg en produceert premium fruit, bloemen en wijn.
Elgin is statistisch gezien de koelste regio in Zuid-Afrika. Hierdoor kunnen de druiven langzamer rijpen, wat de ontwikkeling van de aroma’s ten goede komt. Tijdens de hete zomerdagen hebben de zuidoostelijke winden (Cape Doctor!) een matigend effect op de temperaturen. 30 hectare zijn momenteel aangeplant.
Oak Valley heeft ook bewezen op sociaal vlak de zorg voor zijn medewerkers op zich te nemen.
Meer over Oak Valley
Rond het jaar 1600 werden de eerste wijngaarden in Maipo Valley aangelegd, het nu meest vooraanstaande wijngebied van Chili. In 1874 richt Don Francisco de Rojas y Salamanca het wijnhuis “Viña de Rojas” op.
Don Francisco beplantte zijn wijngaarden uitsluitend met speciaal geselecteerde wijnstokken die hij uit Frankrijk importeerde. In 1932 verwierf Don Antonio Zavala de bodega en herdoopte het bedrijf “Zavala”.
Door echtscheiding kwam de wijngaard in bezit van mevrouw Zavala. Zij vernoemde de wijngaard naar haar advocaat en voormalig president van de Republiek Don Arturo Allesandri. Deze begenadigd advocaat droeg als bijnaam de Leeuw van Tarapacá. (Tarapacá is ook de naam van een stad in het noorden van Chili).
Als dank voor het oplossen van alle problemen rondom haar scheiding is de wijngaard naar hem vernoemd: Vina Tarapacá Ex-Zavala.
Meer over Viña Tarapacá
Er wordt gezegd dat Sauvignon-Blanc stokken de oceaan moeten kunnen zien. Met dit in gedachte heeft Nova Zonnestraal de wijngaarden geplant met een goed uitzicht op Cape Hangklip aan de West kant en Fals Bay aan de oost kant. Met het gematigde klimaat van de Kaap en de perfecte ligging van de valley tussen de bergen en de zee, heeft Constantia Valley een lange reputatie om enkele van de beste wijnen ter wereld te produceren.
Op 2 Februari 1659 schreef Jan van Riebeeck, de eerste bevelhebber van de Kaap de goede hoop, in zijn dagboek: Vandaag, alle lof voor God, wijn is voor het eerst gemaakt van Kaapse druiven. In 1680 plantte de eerst gouverneur van de Kaap, Simon van der Stel, 100.000 wijn stokken in de Constantia Valley, en in 1761 werd Constantia rode en witte wijnen geëxporteerd. In 1778 werden de Constantia Valley wijnen in heel Europa bekend. Nova Zonnestraal dateert uit de 17e eeuw toen het onderdeel was van Alphen Estate. Vandaag de dag concentreert de boerderij zich op de druiven en de olijven.
Oorspronkelijk groeide er Hanepoot tafeldruiven op het landgoed, maar in 2002 werd er besloten om wijndruiven te planten. Aanvankelijk werden er Cabernet-Sauvignon, Merlot en Sauvignon-Blanc stokken geplant. De Sauvignon-Blanc wijnen waren snel uit verkocht en werd er besloten om ons te richten op deze wijn. De Cabernet-Sauvignon en de Merlot werden vervangen door nieuwe Sauvignon-Blanc stokken, samen met wat Semillon stokken voor eventueel toekomstige blending.
In 1692 verhuisde Jacques de Villiers van het Franse Niort naar het hart van de Kaapse wijn regio om Landskroon op te richten. Op de flanken van de Paarl Mountain genieten de druiven van de frisse Atlantische wind tijdens de warme zomermaanden. Dit resulteert in fuitige en volle wijnen en in een van de beste Zuid-Afrikaanse portwijnen. Vandaag wordt Landskroon geleid door de vijfde generatie: Paul en Hugo de Villiers.