Informatie

Best verkochte producten

Constantia Royal

Er wordt gezegd dat Sauvignon-Blanc stokken de oceaan moeten kunnen zien. Met dit in gedachte heeft Nova Zonnestraal de wijngaarden geplant met een goed uitzicht op Cape Hangklip aan de West kant en Fals Bay aan de oost kant. Met het gematigde klimaat van de Kaap en de perfecte ligging van de valley tussen de bergen en de zee, heeft Constantia V...

Er wordt gezegd dat Sauvignon-Blanc stokken de oceaan moeten kunnen zien. Met dit in gedachte heeft Nova Zonnestraal de wijngaarden geplant met een goed uitzicht op Cape Hangklip aan de West kant en Fals Bay aan de oost kant. Met het gematigde klimaat van de Kaap en de perfecte ligging van de valley tussen de bergen en de zee, heeft Constantia Valley een lange reputatie om enkele van de beste wijnen ter wereld te produceren. 

Op 2 Februari 1659 schreef Jan van Riebeeck, de eerste bevelhebber van de Kaap de goede hoop, in zijn dagboek: Vandaag, alle lof voor God, wijn is voor het eerst gemaakt van Kaapse druiven. In 1680 plantte de eerst gouverneur van de Kaap, Simon van der Stel, 100.000 wijn stokken in de Constantia Valley, en in 1761 werd Constantia rode en witte wijnen geëxporteerd. In 1778 werden de Constantia Valley wijnen in heel Europa bekend. Nova Zonnestraal dateert uit de 17e eeuw toen het onderdeel was van Alphen Estate. Vandaag de dag concentreert de boerderij zich op de druiven en de olijven.

Oorspronkelijk groeide er Hanepoot tafeldruiven op het landgoed, maar in 2002 werd er besloten om wijndruiven te planten. Aanvankelijk werden er Cabernet-Sauvignon, Merlot en Sauvignon-Blanc stokken geplant. De Sauvignon-Blanc wijnen waren snel uit verkocht en werd er besloten om ons te richten op deze wijn. De Cabernet-Sauvignon en de Merlot werden vervangen door nieuwe Sauvignon-Blanc stokken, samen met wat Semillon stokken voor eventueel toekomstige blending.

Meer

Constantia Royal Er zijn geen producten in deze categorie.