Niepoort, Vertente Bee 2015 Gift Box

Een duurzaam geproduceerde wijn uit een van de beste jaren van wijnhuis Dirk van Niepoort Portugal.

Vers en levendig met een beetje kruidigheid. Sappig en gefocust met een goede zuurgraad. Frisse frambozen en braambessenfruit in de neus. Fruitig en gemakkelijk te drinken met een mooie structuur en een hint van nieuwe eiken vaten. Heerlijk voor bij de houtkachel of met een winterse maaltijd.

Meer details

Waarschuwing: laatste item(s) op voorraad!

€ 59,50 incl. btw

Datasheet

DruivensoortTinta Amarela, Touriga Franca, Rufete e Outras
Alcohol percentage12%
Oogstjaar2015
AfdichtingKurk

Meer informatie

Met de Vertente Bee, wil Niepoort aandacht geven aan de rol van bijen als bestuivers. Al jaren loopt de bijen populatie terug door aantasting van hun leef omgeving. Bijen vormen een essentieel onderdeel van ons ecosysteem omdat zij een cruciale rol spelen bij de bestuiving en het daarmee het in stand houden van de biodiversiteit. Het langzaam verdwijnen van de bijen is een groot probleem voor ons allemaal en dit mogen wij niet laten gebeuren.

Dirk van Niepoort die zijn wijngaarden biologisch en biodynamisch bewerkt, wil met de Vertente Bee aandacht vragen voor dit sluipende probleem. Hij betrok Louis Masai, een Britse straat artiest, bij het project. Louis Masia zet zich in voor verschillende projecten in de wereld die allemaal te maken hebben met bedreigde diersoorten. Eén van zijn huidige exposities is "Art of Beeing". Hier worden verschillende kunstwerken tentoongesteld die de unieke rol en schoonheid van bijen uitdrukt.

Voor de Vertente Bee ontwierp Louise een bijzonder etiket: een zwerm wilde bijen in de vorm van een hart. De achterliggende gedachte van het project is om de bijen een handje te helen bij hun belangrijke werk. Daarom hangt er aan iedere fleshals een zakje met zaadjes, zodat we zelf echt aan de slag kunnen.

De Vertente Bee Tinto 2015 is gelimiteerd en zit in een fraaie verpakking, met het design van een honigraat, en bevat 3 flessen.

18 maanden gerijpt in 228Liter nieuw eikenhouten vaten.